B. Braun Avitum 14. számú Dialízisközpont Kistarcsa

http://www.bbraun-avitum.hu   

   

A dialízisközpont adatai:
Gazdasági vezető: Durán Annamária
Ápolási és minőségügyi vezető: Akucs Judit
A hálózathoz csatlakozás: 2000. november 13.
Zöldmezős beruházás: 2002
Állomás alapterülete: 1130 m2
Össz. kezelőhelyek száma: 21 db
Kezelt betegek száma a kezdetekkor: 27 fő
Kezelt betegek száma ma: 104 fő
Gondozott betegek száma a kezdetekkor: 25 fő
Gondozott betegek száma ma: 700 fő

A kistarcsai EuroCare Dialízisközpont a Pest Megyei Önkormányzattal és a Flór Ferenc Kórházzal kötött szerződés alapján 2002. februárjától kezdte el működését.

Az EuroCare Rt. azt az orvos-szakmai koncepciót részesíti előnyben, amely esetén a nephrológiai szűrés-gondozás és a nephrológiai osztály egy egységként, elválaszthatatlanul, közös orvos-szakmai irányítással végzi a gyógyító tevékenységet.

Kiemelt jelentőségű a dialízis-kezelésre szoruló betegek életminősége szempontjából, hogy mennyi időt kell eltölteniük otthonuktól távol a kezelések és utazások miatt. A cég a Flór Ferenc Kórház vonzáskörzetéhez tartozó betegek számára korszerű, mindenben a nyugat-európai szakmai színvonalnak megfelelő dialízis-ellátást biztosít – végre – lakóhelyünkhöz közel. A magas szintű szakmai hátteret, illetve a megfelelő ismereteket a nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező EuroCare Nephrológiai Hálózat biztosítja.

Magyarországon több, mint 10 éve aktívan működő 13 dialízis- illetve nephrológiai központunk működtetése során szerzett tapasztalatok garantálják a magas szintű betegellátást. Erre garancia a tulajdonos B.Braun multinacionális konszern, amely nemcsak a dialíziskezeléshez elengedhetetlen egyszer használatos eszközöket gyártja, hanem a vesepótló kezelésekhez szükséges készülékeket is.

A Flór Ferenc Kórház területén lévő dialízisközpont 1200 m2 alapterületen, 21 kezelőhelyen végzi munkáját, ahol a krónikus betegek kezelése mellett lehetőség van akut és – elkülönítetten – hepatitises betegek ellátására is.

A dialízisközpont három műszak kapacitásának kihasználásával 120 krónikus vesebeteg tartós ellátását biztosítja. Lehetőség van továbbá CAPD (ún. peritoneális díalizis) kezelésre szoruló betegek ellátására is.

Orvosszakmailag a dialízisközpont együtt dolgozik a Flór Ferenc Kórház II. Belgyógyászai osztályával, így lehetőség van a betegek más belgyógyászai betegségeinek gyógyítására is. A nephrológiai ambulancia, amelyet a dialízisközpontban alakítottunk ki, a vesebetegek gondozását is biztosítja.