A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER MŰKÖDÉSE A KISTARCSAI FLÓR FERENC KÓRHÁZBAN

 

Tisztelt Érdeklődők!!

  A minőségirányítási rendszer ISO 9001: 2015 szabvány szerint 2001. év november óta működik a kórházban. 2007. novembertől integrált minőségügyi rendszert – ISO + MEES – működtetünk, amely egységes keretrendszerbe foglalja a kórház működési folyamatait a minőség figyelembevételével.

A rendszer külső fél általi tanúsítását a DEKRA Certification Kft. végzi, erről kiadott tanúsítványaink az intézményben kifüggesztve megtalálhatóak.

KFFK Minőségpolitika 2023  

   ISO 9001:2015 szabvány szerinti  tanúsítvány 2023                                MEES 2.0 standardok szerint tanúsítvány 2023

 

Az ISO  9001: 2015 szabvány  szerinti működés keretbe foglalja a végzett tevékenységet (Írd le amit csinálsz, és ellenőrizd, hogy azt csinálod-e ami le van írva!”)

A MEES 2.0 Standardok kézikönyve:  az egészségügyi szolgáltatások minőségi értékelésére szolgáló, egészségügy specifikus követelmények gyűjteménye.

Kórházunk vezetői, és minden munkatársunk felelős, és elkötelezett a betegközpontú minőségirányítási rendszer működtetésére a folyamatszemlélet mellett, a kockázatkezelés működtetésével, a betegbiztonságra és a betegelégedettségre törekedve.

A minőségügyi rendszert működtetésével, szabályozott munkakörülmények, tisztázott feladatok, felelősségek és hatáskörök mellett törekszünk arra, hogy növeljük a munkánk hatékonyságát, fokozzuk a betegbiztonságot, és növeljük a munkatársaink és a betegeink elégedettségét.

Ennek érdekében: 

  1. Folyamatszemléletben dolgozunk:

A beteg érkezésétől           –       a  beteg ellátásán keresztül             –             a   beteg   távozásáig                                                                                                         (a  minőség hozzáadásával, a betegek elégedettségére)

  • A vezetés által meghatározott minőségpolitikának megfelelően évente minőségcélokat tűzünk ki és valósítunk meg.
  • Rendszeresen felmérjük, és értékeljük a szervezet környezetét, az érdekelt felek elvárásait, a működéshez kapcsolódó kockázatainkat, és kezeljük azokat.
  • A működés során:
  •   betartjuk a szabvány előírásainak megfelelő szabályozásainkat,
  • az előírásoknak megfelelő dokumentációt használjuk,
  • a rendszerünket a munkatársaink bevonásával működtetjük,
  • vezetői átvizsgálások keretében folyamatos fejlesztjük,
  • évente ismétlődő külső fél által végzett auditokkal tanúsíttatjuk.

  

A dokumentációs rendszer (szintjei):

Küldetés/ Minőségpolitika /Célkitűzések

Szervezeti Működési Szabályzat / Minőségügyi kézikönyv

Folyamatleírások: pl. fekvő-, járóbeteg ellátás, ápolás

Utasítások: Intézeti szabályzatok,

Osztályos működési rendek

Feljegyzések: eü. dokumentáció stb.

 

További kérdéseire választ a minőségügyi vezetőtől kaphat, elérhetőséget a kórház vezetősége oldalon talál.

Köszönjük érdeklődését!

Brunnerné Silye Anna

minőségügyi vezető