TÁJÉKOZTATÓ

a VEKOP-6.3.5-17-2017-00014 azonosítójú

„A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház betegbiztonság növelését célzó fejlesztése” című projektről

A projekt átfogó célja az egészségügyi dolgozókra nehezedő nyomás csökkentése, a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése. A projekt közvetlen céljaként került meghatározásra az ápolás átlagos időtartamának csökkenése, az antibiotikum felhasználás csökkenése, a felhasznált izolációs eszközök mennyiségének csökkenése, valamint a fertőzésekkel összefüggésbe hozható diagnosztikai vizsgálatok számának csökkenése és a dolgozói betegszabadság csökkenése. A kitűzött célok elérése érdekében az alábbi projekttevékenységek kerülnek finanszírozásra a projekt keretén belül

 • falra szerelhető érintésnélküli, valamint univerzális folyékony szappan adagoló berendezések beszerzése;
 • az összetett kézhigiénés gyakorlatot támogató rendszer (Hand in Scan) kialakítása;
 • Környezeti Infekciókontroll Támogató Rendszer (KITÁR) beszerzése;
 • Flexibilis endoszkóp mosó/fertőtlenítő rendszer beszerzése.

 

A projekt elsődleges célcsoportját a kórház ellátási körzetéhez tartozó betegek jelentik. Az érintettek száma a járóbeteg ellátást igénybe vevők vonatkozásában évente mintegy 1.300.000 fő, míg a fekvőbeteg ellátást igénybe vevők tekintetében évente több, mint 320.000 fő. A projekt keretében végrehajtott fejlesztések közvetetten a teljes Közép-Magyarországi Régió lakosságát érintik, amely régió a legnépesebb Magyarországon (teljes népesség közel 3 millió fő).

 

A projekt keretében beszerzésre és beüzemelésre kerülő eszközök az alábbiak:

 • 50 db Érintésmentes szenzoros adagoló
 • 20 db fluoreszcén tartalmú kézfertőtlenítő folyadék
 • 100 db univerzális fali adagoló
 • 100 db fertőtlenítő hatású kézmosó és betegfürdető szer
 • 20 db érintésmentes szenzoros adagoló
 • 20 db Akrill fali panelek érintésmentes szenzoros adagolókhoz
 • 20 db Színezett plexiüveg fa fali panelekhez
 • 250 db alkoholos kézfertőtlenítőszer,
 • 150 db alkoholos kézfertőtlenítőszer
 • 40 db Ágyra szerelhető fém flakontartó
 • 760 db Ruházatra erősíthető kézfertőtlenítőszer-tartó eszköz
 • Kézi szkenner technológia (Hand In Scan) beszerzése.

A projekt 2018. január 1. napja és 2018. december 31. napja között kerül megvalósításra.

 

A beszerzett eszközök képei:

Endoszkóp mosó berendezés

 

A „KITAR” rendszer feltárja a nem kellően megtisztított felületeket:

Kézhigénés berendezések és eszközök:


PEST MEGYEI FLÓR FERENC KÓRHÁZ FOTOVOLTAIKUS RENDSZERÉNEK KIALAKÍTÁSA

KEHOP-5.2.11-16-2016-00040

111 282 156 Ft

 

 

Újabb fotovoltaikus elektromos áram termelő rendszer került telepítésre a kórház területén. A napelemes rendszer hozzájárult az intézmény energiatakarékos és környezetbarát működéséhez.

 

CÉLOK

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház hosszú távú tervei között szerepel a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú hasznosítása az általa fenntartott intézményben. A kórház fenntartási költségeinek csökkentésére pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 program keretében napelemes rendszer kiépítésére.

EREDMÉNYEK

A projekt során kiépítésre került a villamos közüzemi hálózatra csatlakozó, évente 698,4 GJ energia megtermelésére képes napelemes rendszer.

Az elnyert támogatás az épület fosszilis energiahordozókból előállított energiafogyasztásának csökkenését eredményezi, ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel a megújuló energiatermelés eredményeképpen a környezetterhelés nagymértékben csökken. A beruházás éves szinten 181,36 t üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést tesz lehetővé.

 


MEGÚJULÓ ENERGIAHORDOZÓ-FELHASZNÁLÁS NÖVELÉSE A PEST MEGYEI FLÓR FERENC KÓRHÁZBAN

KMOP-3.3.3-13-2013-0020

42 037 000 Ft.

A napelemes kiserőmű kiépítése hozzájárult az intézmény energiatakarékos és környezetbarát működéséhez ezáltal jelentős energiaköltség megtakarítás eléréséhez.

 

CÉLOK

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház hosszú távú tervei között szerepel a megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú hasznosítása az általa fenntartott intézményekben. A kórház fenntartási költségeinek csökkentésére pályázatot nyújtott be a Széchenyi 2020 program keretében napelemes rendszer kiépítésére.

EREDMÉNYEK

A projekt során kiépítésre került a villamos közüzemi hálózatra csatlakozó 48 kVA összteljesítményű napelemes háztartási méretű kiserőmű.

Az elnyert támogatás az épület fosszilis energiahordozókból előállított energiafogyasztásának csökkenését eredményezi, ezért környezetvédelmi szempontból is jelentős, mivel a megújuló energiatermelés eredményeképpen a környezetterhelés nagymértékben csökken. A beruházás éves szinten 53 t üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést tesz lehetővé.

A beruházás eredményeképpen csökken a vásárolt villamos energia mennyisége, így hozzávetőlegesen évi 2.000.000 Ft energiaköltség megtakarítást érhető el.


A kórház szakszemélyzetének képzése, továbbképzése terén uniós támogatás megszerzésére nyílt lehetőség a TÁMOP-6.2.2/A-KMR/11/1

„Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében”

pályázati kiírás révén, mely felhívásra a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is benyújtotta pályázatát, mellyel 49.559.375 forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

ESZA Tábla


RÉSZLETEK ITT

szechenyi_2

 


KEOP-5.7.0/15-2013-0072 azonosító számú projekt keretében sikeres
ÉPÜLET ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS VALÓSULT MEG

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház a beruházás során a kórház működését segítő, a humánerőforrás ellátást biztosító nővérszálló és a kapcsolódó kiszolgáló épületek energetikai korszerűsítését valósította meg. A projekt „Nővérszálló korszerűsítése a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban” című, KEOP-5.7.0-2015. kódszámú pályázati felhívás alapján nyert 123,03 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

RÉSZLETEK ITT

szechenyi_2

 


A széchenyi 2020 program környezet és energia operatív programjának keretében
korszerűsítették A Pest megyei Flór Ferenc kórház egészségügyi eszközállományát

Befejeződött a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház egészségügyi eszközállományának korszerűsítése. A kórház az Európai Uniós támogatású projekt keretében 167,52 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek keretében az eddig használt, 20 év körüli, nagy energiafelhasználású berendezések helyett, modern, a korábbi eszközöknél kedvezőbb energiahatékonyságú gépek kerültek beszerzésre.
eszkozkorszerusites_1 eszkozkorszerusites_3 eszkozkorszerusites_4eszkozkorszerusites_2
RÉSZLETEK ITT

szechenyi_2

*


ÖSSZEFOGLALÓ ENERGETIKAI SZAKREFERENSI ÉVES RIPORT

PEST MEGYEI FLÓR FERENC KÓRHÁZ

Energetikai Szakreferensi riport 2019. év

Energetikai Szakreferensi éves riport 2020. év

Energetikai szakreferensi riport 2021. év