Gyógyító bohócok a gyermekosztályon

Kacagó gyermekhangok töltötték be a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Csecsemő – és Gyermekosztályának gyermek részlegét.

A Vidám Segítők Alapítvány önkéntesei Beszédes Kornélia kuratóriumi tag szervezésében mosolyt csaltak a kisbetegek arcára. Bűvésztrükkökkel, lufihajtogatással szórakoztatták a gyerekeket, akik ha csak egy rövid időre is, de elfeledhették betegségüket.

Az önkéntes csoport célja, hogy javítsa az élet minőségét, azt jobbá, boldogabbá és értelmesebbé tegye azok számára, akik érzelmi, lelki, szellemi vagy anyagi szükségben szenvednek. Fő tevékenységük, hogy gyermekkórházakba és szociális intézményekbe (gyermekotthonok, idősek otthona, fogyatékosok otthona) látogatnak el bohóc műsoraikkal, ahova boldogságot, nevetést, vigaszt és szeretetet visznek a beteg gyermekek és aggódó szülők, illetve ápolt idősek számára. Ennek szerves része a nevetés – és zene terápia.

A kistarcsai kórházba is vidámságot hoztak a bohócok, ahol a beteg gyermekek szülői beleegyezéssel még hypoallergén gyurmával is kreatívkodhattak, a legbátrabbak pedig hypoallergén csillámtetoválást is kaptak.

Nagyon sokat jelentett mindez a gyermekeknek, akik egy héttel a bohócok látogatása után is róluk beszélgetnek. Ezúton is köszönjük a Vidám Segítők Alapítvány önkénteseinek!

(A fotók a szülők beleegyezésével készültek.)