Karácsony a pszichiátrián

„HOL SZERETET, S IRGALOM VAN, OTT AZ ISTEN.”     (Ismeretlen szerző)

Megható műsorral készültek a Flór Ferenc Kórház Pszichiátriai Osztályának betegei. Vadász Emese foglalkoztató, szocioterapeuta segítette az önként jelentkezőket, akikre beteg társaik és az osztályon dolgozók is büszkék lehetnek.
– Az önkifejezés nagyon sokat jelent nekik, legyen szó egy szereplésről, vagy egy foglalkozáson való alkotásról. – mondja Vadász Emese szocioterapeuta, aki közben megmutatja az agyagszobrokat, festményeket a kórház folyosóin, melyeket a betegek alkottak.
A műsort nézve nem is gondolnánk, hogy az előadók zárt osztályon gyógyuló betegek. Verseket, karácsonyi idézeteket olvasnak fel, hihetetlen profizmussal.
– Nagyon rossz a managelése a pszichiátriai kórképeknek, és ezért van az, hogy ahol nincs a családban pszichiátriai beteg, ott mindenfélét képzelnek erről a betegségről. Nagyon sok híres színész, festő, művész van, akik magas színvonalon alkotnak, végzik munkájukat, miközben pszichiátriai betegséggel küzdenek és a tágabb környezet nem is tud róla. – mondja Dr. Markos Valéria osztályvezető főrvos. – Mi igyekszünk egy nagyon komoly rehabilitációt is indítani, rengeteg foglalkozást tartunk hetente. Nem csak gyógyszeres kezelést kapnak, a zárt osztályról kijövök szocioterápiára mennek, majd edukációra, pszichoterápiás csoportokba. Mindenkinek az állapotához képest adunk valamit, hogy tudjon a világban működni és tudja azt, hogy, ha baj van, mikor kell segítséget keresni.
A műsor végén a betegek saját kézzel készített angyalkákkal kedveskedtek a közönségnek, így kívánva Boldog Karácsonyt.

 

A Flór Ferenc Kórház Igazgatósága ezúton kíván Önöknek is
Békés, Áldott Karácsonyt és Egészségben Gazdag, Boldog Új Évet!