140 millió forinttal támogatja a Richter a hazai kórházakat

A Richter Gedeon Nyrt. 70 kórháznak és szakrendelőnek adományozott 2-2 millió Ft-ot, köztük a Pest Megyei Flór Ferenc Kórháznak is. A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihívásokra tekintettel a gyógyszeripari nagyvállalat azon kórházakat és egészségügyi rendelőket támogatja 2 millió forinttal, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 év során.
„Minden honfitársunk, valamennyi hazai intézmény és vállalat óriási köszönettel tartozik az egészségügyi dolgozóknak, akik magukat nem kímélve, emberfeletti erőfeszítéssel dolgoznak azon, hogy a betegeknek megfelelő ellátást nyújtsanak és a további fertőzéseknek elejét vegyék. Bízom benne, hogy támogatásunkkal a Richter is segíteni tud nekik ebben a rendkívüli küzdelemben” – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke.

Az Egészségváros program keretében a Richter az elmúlt 10 évben mintegy 380 millió forint összeggel támogatta a programban résztvevő kórházakat és rendelőintézeteket, mely összeg a jelen támogatás keretében további 140 millió forinttal bővül.

„Legnagyobb magyarországi gyógyszergyártóként tisztában vagyunk a hazai egészségügyi intézmények és egészségügyi dolgozók helyzetével, felelősséget érzünk, hogy saját lehetőségeinkhez mérten ebben a különösen embert próbáló helyzetben is támogassuk a folyamatos munkájukat” – hangsúlyozta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója az adománnyal kapcsolatban.

A Richter Gedeon Nyrt. egyike annak a 140 hazai cégnek, amelyeket a magyar kormány – a járványhelyzetben bevezetett rendkívüli intézkedések részeként – az ország folyamatos működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnak minősített. A Richter dolgozói a koronavírus- járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben is töretlenül azért dolgoznak, hogy a magyar lakosság biztonságos gyógyszerellátásához hozzájáruljanak.

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház dolgozói nevében ezúton szeretnénk köszönetet mondani a példaértékű támogatásért!