Rendhagyó Semmelweis Nap

A hagyományoktól eltérően emlékeztek az anyák megmentőjeként ismert Semmelweis Ignácra a kistarcsai Flór Ferenc Kórház dolgozói. Július elseje 1992 óta minden évben a magyar egészségügy napja. 1818-ban ezen a napon született a gyermekágyi láz leküzdésében kiemelkedő szerepet játszó magyar orvos.

Az ünneplés nemcsak azért volt idén szokatlan, mert mindenki szájmaszkot viselt, hanem azért is, mert a Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban működő M.D. Mikroszkópos Diagnosztikai Kft. ügyvezetőjének, Vass Bencének együttese, a ‘Band. James Band’ a kórház udvarán egy meglepetés koncertet adott. A zenekar dobosa, a humorista Maksa Zoltán nemcsak zenészként, hanem kimondottan a Semmelweis napra írt előadásával is szórakoztatta a kórház dolgozóit.

Az ünnepséget Dr. Trombitás Zoltán főigazgató zárta, megköszönve a kórház dolgozóinak munkáját és bejelentette, hogy a kormány korábbi ígéretéhez híven meghálálja az egészségügyben dolgozók járvány idején tanúsított áldozatvállalását, embert próbáló helyzetekben való helytállását, így július 1-jén bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást kapnak a Flór Ferenc Kórház dolgozói is.