Látogatási tilalom bevezetése, kapcsolattartás a látogatási tilalom alatt

Tisztelt Hozzátartozók!

A növekvő számú SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedés miatt látogatási tilalmat rendelek el.

Kérem, hogy elsősorban a saját mobil telefonos kapcsolatot részesítse előnyben a hozzátartozójával való kapcsolattartásra.

A hozzátartozók orvossal történő kapcsolattartása a csomagok átadási idejében lehetséges, amelyhez előzetesen telefonon szükséges egyeztetni az időpontot az orvossal.

A tilalom kivételesen nem érinti a látogatáson kívüli egyéb személyes kapcsolattartási jogokat, amelyek a következők:

•   a kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon;
•   a szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen;
•   a végstádiumban levő betegnek joga van arra, hogy az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon;
•   a beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel való kapcsolattartásnak és vallása szabad gyakorlásának joga.

Ezen esetekben – a járványveszélyre tekintettel – a fertőzés elleni fokozott védelem biztosítása mellett, legfeljebb egy egészséges személy, a járványügyi szabályok szigorú betartásával, tartózkodhat a beteg illetve a szülő nő mellett.

A vonatkozó jogszabály értelmében a tilalom megszegőjével szemben 30.000,- Ft-tól 5.000.000,- Ft-ig terjedő egészségügyi bírság kiszabásának van helye.

Dr. Trombitás Zoltán
főigazgató