ÚJSZÜLÖTT KISLÁNYT HAGYTAK A KISTARCSAI KÓRHÁZ BABAMENTŐ INKUBÁTORÁBAN

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban pénteken korán reggel egy újszülött kislányt hagytak a babamentő inkubátorban. Évtizedek óta működik kihelyezett inkubátor a bejárat közelében, de még sosem helyeztek el benne újszülöttet. 2021.10.29-én reggel 06:30-kor egy nő a portástól segítséget kérve kereste fel az inkubátort és tette bele a vastag pokrócba becsavart újszülöttet.

Tuza Éva a recepció csoportvezetője megdermedve nézte kolléganőivel a történteket.  –Néhány perc alatt zajlott le minden. Láttuk, ahogy feltehetőleg az édesanya beteszi gyermekét az inkubátorba. Azonnal hívtam a gyermekosztályt és a nővérek pár percen belül fel is vitték a szépen megfürdetett, nyugodtan alvó kisbabát, akinek gyönyörű a bőre, szép fekete a haja, nagyon bájos baba.

Megcsodálhattuk mielőtt felvitték az osztályra, teljesen meghatódtunk. – meséli Éva. Az újszülött osztályon ellátták köldökét és kivizsgálták. -Nem volt kihűléses tünete a babának, ebből valószínűsítjük, hogy a születés és az inkubátorba helyezés között nagyon kevés idő telt el. A hajnalban született, teljesen egészséges, érett kislányt jelenleg mesterségesen tápláljuk a PICII. osztályon. – mondta Godó Ida ápolási igazgató helyettes.
A protokoll szerint ilyenkor a nővérek adnak nevet a gyermeknek, a kislány a Hajnali Nárcisz nevet kapta, mert hajnalban született és aznap a Nárciszok ünnepelték névnapjukat. Nárcisz súlya 3200 gramm és 52 cm hosszú. A védőnők értesítették a Gyámhivatalt. A jogszabály szerint 6 héten belül jelentkezhet érte az édesanya.
Hat hét elteltével a gyermek örökbe adható.

Legyen áldott és csodás az élete!

/Szilágyi Szilvia/                   Fotó: ( iStock )